Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, διοργανώσαμε στο σχολείο μας, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα σχολεία του δικτύου “Ταπερίστας”, την παρασκευή βιολογικού δεκατιανού. Σκοπός της δράσης ήταν:
- να καταλάβουμε τα οφέλη των βιολογικών και τοπικών προϊόντων για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον,
- να δείξουμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τις συσκευασίες μίας χρήσης.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας προμήθευσε από βιολογική λαϊκή αγορά και από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ντομάτες, μαρούλια, πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες), μήλα, ημίσκληρο τυρί και γαλοπούλα, όλα βιολογικά. Και φυσικά ζεστό ψωμί ολικής άλεσης από τον φούρνο της γειτονιάς μας.
Στην αρχή παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων από την Πληροφορικό του σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης, με τη βοήθεια των κυριών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έφτιαξαν το σάντουίτς τους με τα παραπάνω υλικά. Για επιδόρπιο είχαμε μήλο. Όλα αυτά τα έβαλαν σε επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία τύπου τάπερ που είχαν φέρει από το σπίτι τους. Απόλαυσαν το βιολογικό δεκατιανό τους με τους συμμαθητές τους, πίνοντας νερό από το παγουρίνο τους!
Ευχαριστούμε τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τα υλικά, την προθυμία και τη βοήθειά τους!!!